top of page

HUBUBAT ÜRETİCİLERİMİZİN DİKKATİNE !!

2023 yılı hububat hasadı ülkemizin belli bölgelerinde başlamış olup önümüzdeki günlerde şirketimiz hinterlandı da dahil olmak üzere başlayarak yoğunlaşması beklenmektedir.

Şirketimizce buğday üreticilerimizden emanet olarak depolaması yapılan buğday alımları geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da TMO ile imzalanan protokol gereği lisanslı depolar üzerinden emanete teslim ettikleri ürünlerini TMO ya satış yapabileceklerdir.

Bilindiği üzere TMO, TSE standartlarına uygun olarak hazırlanan alım baremi ve satın alma şartları çerçevesinde hububat alımı yapmakta olup, TMO tarafından eski yıl mahsulü ürünler ile ithal ürünler satın alınmamaktadır.

2023 yılı hububat (Buğday) depolama sezonunda eski yıl mahsulü buğday, ithal buğday veya eski yıl mahsulü ürün ile yeni yıl mahsulü ürünü bir araya karıştırıp şirketimize teslim etmeye veya satış yapmaya çalışanların tespit edilmesi halinde bu kişilerin ürünleri şirketimiz tarafından depolanmayıp RED edilerek TMO ya bildirilecek olup bu kişilerin TMO ya ürün satışı da TMO tarafından 2 yıl engellenecektir.

Bu doğrultuda lisanslı depomuza emanet olarak teslim edilecek olan ürünler YETKİLİ SINIFLANDIRICI LABARATUVARIMIZ tarafından yapılacak olan analizler de azami hassasiyet gösterilecek olup Eski yıl mahsulü ürün veya yeni ürünle karıştırılmış ürün tespit edilmesi durumunda ÜRÜN direkt olarak RED edilecektir.

Tüm üreticilerimizin ürün teslimlerinde gerekli hassasiyeti göndereceklerinden herhangi bir kuşkumuzun olmadığı düşüncesi ile 2023 yılı buğday hasadının tüm üreticilerimize hayırlı olması dileğiyle


Saygılarımızı sunarız.




36 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yönetmelik

bottom of page